maanantai 21. joulukuuta 2015

Kuulumisia Pakau Penkusta

Aurinkoiset terveiset Pakau Penkun kylasta Apu-Pakun farmilta. Olemme sopeutuneet tanne kuin omaan kotiimme. Suomen luksus tuntuu nyt kovin kaukaiselta, mutta sita opimme arvostamaan entista enemman. Taalla on noin 35 astetta paivisin lamminta ja oisin hieman viileampaa ehka noin 15-20 astetta.

Asumme koulun farmialueella, jossa on pieni ja vaatimaton maja kotinamme. Suojaa meille maja, jossa on maalattia. Suomesta ottamamme teltta on osoittautunut taalla erittain tarkeaksi turvapaikaksi. Se antaa suojan yolla vilistavilta elaimilta kuten hiirilta, liskoilta ja sammakoilta.

Majamme


Farmilla ei ole sahkoa eika juoksevaa vetta. Veden saamme kaivosta, jonka suodatamme kahvia ja teeta varten. Juomaveden haemme kylan kaivosta ja samalla tapaamme kylan asukkaita. Kylassa vallitsee ystavallinen ilmapiiri ja saamme aina miellyttavan vastaanoton. Olemme saaneet Gambialaiset nimet, silla paikallisille se merkitsee etta olemme osana heidan kulttuuriaan ja yhteisoaan. Idan nimi on Aida, Raitan nimi on Kodu seka Heidi tottelee nimea Ramu (ei Romu) seka yhteinen sukunimemme on Ceesay. Kylan asukkaat arvostavat tyotamme ja haluavat etta viihdymme taalla hyvin.

Olemme ehtineet tutustua kouluun yhden viikon ajan ja talla hetkella koulussa on kahden viikon loma. Koulu jatkuu neljas tammikuuta. Koulussa talla hetkella on kuusi suomalaista vapaaehtoista. Lapset ovat ottaneet meidat innolla vastaan. Odotamme innolla, etta paasemme muiden toiden ohella jatkamaan opetusta tammikuussa.

Funtime

Farmialueella meille on muodostunut jo paivittaiset rutiinit. Aamuisin heraamme noin 7-8 aikaan ja kastelemme banaanipuut ja muut kasvit kuten mango ja appelsiinipuun alut. Taman jalkeen juomme nuotiolla keittamamme kahvit ja teet seka syomme aamiaisen eli puolikkaan patongin, jonka valissa on hieman majoneesia. Taman jalkeen on arkipuuhastelun aika tai kouluun meno. Pesemme kasin pyykit ja tiskit seka haemme vetta kylan kaivosta. Puolen paivan jalkeen vetaydymme riiplumattoihin lukemaan kirjaa, kirjottamaan paivakirjaa ja seurustelemaan ystavien kanssa kuuluisan Pakau Penkun ison sleeping treen alle, joka suojaa meita paahtavalta auringolta. Yksi paikallinen perhe valmistaa meille lounaan riisista seka muutamasta kalasta ja kasviksista. Ruoka on hyvin erilaista kuin suomessa, silla se on usein hyvin tulista. Illalla auringon laskun aikaan kastelemme jalleen kasvit seka peseydymme paikalliseen tapaan kuten suomalaisessa mokkisaunasaa. Kokopaivan meilla on seuranamme kylan asukkaita seka oma aasimme Bala. Valilla kylan vuohet tulevat vierailulle paremman ruuan toivossa mutta joudumme ajamaan ne pois, jotta kasvimme sailyvat. Paivan paatteeksi kokoonnumme yhteiselle iltanuotiolle ja lopuksi kaperrymme telttaan nukkumaan.

Yhteydenpito on muodostunut hiukan ongelmalliseksi, silla kylan nettimasto on kaatunut. Kirjoittelemme teille aina kun voimme ja lisailemme myos kuvia. Terveisia kaikille laheisille ja ystaville Suomeen meilta kolmelta. Pyrimme palaamaan taas pian blogin pariin.

Terkuin Ramu, Kodu ja Aida.


Kuuluisa sleeping tree

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti