keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Apu-Paku Ry ja kyläkoulu Pakau Penkun kylässä

Lähtömme lähenee ja ajattelimme kirjailla hieman Apu-Paku ry:stä, jonka kautta lähdemme reissuun ja saimme mahdollisuuden harjoitteluumme. Apu-Paku ry on järjestö, joka toimii ilman välikäsiä.

Suurinosa Apu-Pakun kautta tekevästä hyväntekeväisyystyöstä on suomalaista ja gambialaista vapaaehtoistyötä. Apu-Paku lähti liikkeelle vuonna 2010, kun pieni ystävä porukka ajoi pakulla Euroopan läpi Länsi-Afrikkaan. Tämä ystävä porukka rakensi kylään koulun, joka sai vuonna 2015 syyskuussa virallisen luvan Gambiassa. Sitä ennen koulu pyöri täysin vapaaehtoisvoimin.

Apu-Paku järjestö elvyttää kylää ja tukee kylän kehittymisessä. Tällä hetkellä kylään on menossa useita harjoittelijoita, jotka tukevat niin opettamista koulun alkutaipaleilla kuin myös kylän kehitystä. Tällä hetkellä Apu-Pakun kipeimmät auttamisen kohteet sijoittuvat koulumaailman parantamiseen. Tavoitteena on rakentaa kouluun keittiö, jotta lapsille voidaan tarjota jokapäivä kouluruoka. Lisäksi arkisen aherruksen toimivuuteen auttaa opetusmateriaalit ja tarvikkeet, joita Apu-Paku kerää. Olemme kuitenkin saaneet, jo kasaan kivasti tarvikkeita. Nämä materiaalit tulevat koulullemme alkuvuodesta 2016.

Tällä hetkellä koulussa, johon menemme tekemään harjoittelua on 1. ja 2. peruluokat sekä esikoulu. Yhteensä koulussa on 99 lasta. Meidän opiskelijoiden tehtävänä on pääasiassa olla esikoulun opettajina, mutta tuemme ja autamme myös paikallisia opettajia työssään peruskoulussa. Lisäksi hoidamme koululla olevaa farmia ja kunnostamme rakennuksia. Lisäksi meillä on mahdollisuus myös pitää paikallisille erilaisia harrastekerhoja, jotka tukevat esimerkiksi perheiden elannon saamista.


Kehoitan jokaista lukijaamme kurkkaamaan osoitteeseen: apupakufinland.wordpress.com, jossa on lisää kerrottu Apu-Pakun toiminnasta. =)

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tässähän alkaa ihan iteäkin kutkuttaa :) Huippua, ku kirjoitatte tätä blogia, niin pääsee seuraileen teidän puuhia. Kuulee vähän mitä siellä tapahtuu, niin malttaa paremmin ottaa maaliskuuta ;) Mitä antoisinta reissua teille!!

    VastaaPoista