sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kylän naisten tapaaminen

Tammikuussa sovimme kylän naisten presidentin kanssa yhteisen tapahtuman järjestämisestä naisille.   Naiset tekevät kylässä aamusta iltaan töitä, ja halusimme tavata heidät kylän keskuksessa kaivolla järjestääksemme heille naisten illan. Tavoitteenamme oli saada keskustelua erilaisista naisten elämään liittyvistä teemoista niin, että naiset olisivat itse osallisena kertomassa neuvoja ja mielipiteitä. 

Ensiksi kerroimme, miksi haluamme tavata heitä ja viritimme keskustelun lapsen kehitykseen esittämällä kysymyksiä kuten miksi heidän mielestään lapsi itkee ja kuinka siihen tulisi reagoida. Tästä syntyi vilkas keskustelu ja naiset mielellään kertoivat ajatuksiaan. Keskustelun lomassa halusimme kertoa lapsen kehityksestä, uhmaiästä sekä kuinka vanhemmat voivat reagoida lapsen itkuun. Oman kasvatustapansa lisäksi naiset olivat avoimia uudelle tutkimustiedolle, jonka mukaan lapseen kohdistuva huolenpito ja rakkaus vaikuttavat positiivisesti lapsen psyykkiseen ja fyysiseen kehitykseen. 

Lisäksi otimme puheenaiheeksi naisten oman jaksamisen arjessa. Kylän naiset hoitavat lapset, kantavat veden kaivolta, tekevät tulen ja ruuat, pesevät käsin pyykit sekä siivoavat kodin sekä lisäksi käyvät puutarhalla hoitamassa viljelmiään. Tähän kaikkeen kuluu päivässä 12 tuntia eikä taukoja juuri ehdi pitää. Olemme huomanneet, kuinka tärkeää on puhua tästä asiasta sekä kertoa, että on hyvin luonnollista, että he tuntevat väsymystä ja uupumusta sekä negatiivisia tunteita. Kulttuurissa kielteisten tunteiden osoittaminen ja niistä puhuminen ei ole tavallista, mutta olemme huomanneet, että naiset kaipaavat keskustelua. Naiset reagoivat aiheeseen heidän tapaansa hiukan nauraen, mutta luulemme, että he ymmärsivät asian merkityksen. 

 Tapaaminen oli antoisa ja naiset nauttivat yhteisestä lepohetkestä. Tunnelma oli lämmin ja avoin ja pääsimme hyvin lähelle kylän naisten ajatuksia sekä tunteita tapaamisessa. Naiset olivat kovin otettuja halustamme auttaa heitä ja kertoivat arvostavansa meitä sekä työtämme heidän lasten hyväksi kyläkoulussamme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti